RTL-belang Luxair gaat wellicht naar Panalpina

(tijd-nieuwslijn) - Het belang van 12,1% in Luxair dat CLT-UFA, de televisierechtendochter van RTL Group, in juli heeft verkocht aan de vijf andere aandeelhouders van de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij gaat wellicht naar de Zwitserse logistiekgroep Panalpina. De onderhandelingen daarover zijn vergevorderd, meldt Panalpina in een persbericht.

Volgens de Zwitserse groep staan de raden van bestuur van Luxair en Panalpina positief tegenover de transactie en is het proces voor de acquisitie van het Luxair-belang al bezig. De verkoop moet worden goedgekeurd door de Luxemburgse regering, die rechtstreeks 23,1% in Luxair bezit.`

De institutionele aandeelhouders van Luxair zijn al sinds juli op zoek naar een koper voor het 12,1%-belang van CLT-UFA. De RTL-dochter kreeg in juli EUR 12 miljoen voor haar Luxair-belang. Het werd sindsdien door de andere aandeelhouders bijgehouden tot een passende zesde partner was gevonden.

De Luxemburgse televisie- en radiogroep RTL is voor 90,2% in handen van het Duitse mediaconcern Bertelsmann. Dat wordt op zijn beurt voor 25,1% gecontroleerd door GBL.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud