Advertentie

Rüdiger Grube nieuwe Duitse spoorbaas

Rüdiger Grube (foto afp)

Rüdiger Grube wordt de nieuwe baas van de Duitse spoormaatschappij Deutsche Bahn. Dat heeft het ministerie van Transport donderdag aangekondigd. Grube komt uit de luchtvaartwereld. Hij volgt de ontslagnemende voorzitter Hartmut Mehdorn op. Die moest opstappen als gevolg van een spionageschandaal.

(belga) - De minister van Transport, Wolfgang Tiefensee, gaat de benoeming van Grube voorstellen aan de raad van bestuur van Deutsche Bahn. De 58-jarige Grube zal op die manier aan het hoofd komen van DB Mobility Logistics. De keuze is het gevolg van een akkoord tussen de twee Duitse coalitiepartners. De naam van de nieuwe topman kreeg het fiat van bondskanselier Angela Merkel (CDU) en vicekanselier Frank-Walter Steinmeier (SPD).

De vorige spoorbaas moest maandag zijn ontslag aankondigen. Zijn positie was onhoudbaar geworden, nadat was bekendgeraakt dat het bedrijf toegang had tot vertrouwelijke personeelsgegevens, dat het mogelijk e-mailverkeer tussen werknemers en journalisten controleerde en na onthullingen dat het bedrijf stakingsoproepen van de vakbonden zou hebben laten verdwijnen.

Grube is sinds 2001 directielid van de Duitse constructeur Daimler en is voorzitter van de raad van bestuur van de Europese luchtvaartgroep EADS. Voordien was hij actief bij Messerschmidt, Airbus en Daimler-Benz Aerospace.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud