Russische joint venture Soligran operationeel (Solvay)

(tijd-nieuwslijn) - Soligran, de 50/50 joint venture van Solvay en de Nikos groep in Rusland, heeft zijn operaties met succes gelanceerd op een industriële schaal. Soligran produceert vinyl compounds en zal vanaf januari 2005 ook compounds produceren voor de kabelindustrie. Dat deelde Solvay vrijdag mee in een persbericht.

Soligran maakt nu al stijve compounds voor Russische fabrikanten van panelen en vensterprofielen, evenals zachte compounds voor de productie van schoenen. De fabriek van Soligran is gevestigd in Tver, dat 170 kilometer ligt ten noorden van Moskou. De fabriek heeft een maximum capaciteit tussen 40.000 en 45.000 ton vinyl compounds.

Solvay en Nikos hebben Soligran opgericht in 2003 om in te spelen op de snel groeiende markt van vinyl compounds in Rusland.

Nikos is een gediversifieerde financiële en industriële groep, die onder meer PVC-harsen en andere chemieproducten maakt. De groep is ontstaan uit een onderzoeks- en productiecooperatieve, die in 1990 werd opgericht door een team van wetenschappers van de faculteit Natuurkunde van de Universiteit van Moskou.>

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud