Ryanair denkt aan staanplaatsen

©AFP

De Ierse lagekosten-luchtvaartmaatschappij Ryanair overweegt om in de toekomst ook quasi staanplaatsen in te voeren, om zo vluchten rendabeler te maken. Ryanair verklaarde maandag gesprekken te voeren met de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing over de mogelijke installatie van leuningen met veiligheidsgordels.

(belga) - De jongste idee van Ryanair, naast de "fat-tax" -een belasting op dikke mensen- en betaaltoiletten, zit nog in een zeer vroeg stadium, verklaarde woordvoerder Stephen McNamara. Hij legde uit dat er onder meer aan gedacht wordt om aan één kant van het vliegtuig vier leuningen te installeren, inclusief veiligheidsmateriaal, waar zo'n twaalf passagiers zouden kunnen plaatsnemen, "verticaal gezeten".

"Ze zullen niet helemaal rechtop moeten staan, maar een soort van kruk hebben waarop ze kunnen steunen", aldus McNamara. Volgens de woordvoerder voert ook het Chinese Spring Airlines gelijkaardige gesprekken met Airbus.

Deze plaatsen zouden dan gratis of met 50 procent korting aangeboden worden. Voordat Ryanair haar plannen kan uitvoeren, is wel nog een akkoord nodig met Boeing en met de Ierse luchtvaartautoriteiten.

Eerdere voorstellen van Ryanair, zoals betaaltoiletten aan boord van het vliegtuig, werden uiteindelijk afgevoerd omdat ze technisch moeilijk in te voeren waren. "Michael O'Leary (topman van Ryanair, nvdr) speelt nog steeds met dit idee, maar niet de eerste drie à vier jaar", verklaarde de woordvoerder.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud