Ryanair denkt aan trans-Atlantische vluchten

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair zou binnen drie a vier jaar trans-Atlantische vluchten willen inleggen. Nu vliegt Ryanair uitsluitend op Europese bestemmingen. Topman O'Leary wil profiteren van het 'open skies'-akkoord tussen de EU en de VS. Dat vertelde hij in een interview met Flight International Magazine.

(tijd) Door de nieuwe 'open skies'-reglementering moeten luchtvaartmaatschappijen flexibeler en met minder rompslomp trans-Atlantisch heen en weer kunnen vliegen. 'En dat opent perspectieven', klinkt het bij Ryanair. O'Leary zou 40 tot 50 nieuwe toestellen willen aanschaffen om binnen vier a vijf jaar op een vijftal Amerikaanse steden te vliegen. Wellicht worden dat kleinere luchthavens zoals die van Baltimore of Rhode Island.

De eventuele trans-Atlantische activiteiten van Ryanair zouden losgekoppeld worden van de Europese. Wel zouden de langeafstandsvluchten onder de naam Ryanair de lucht ingaan.

Zoom Airlines, een Canadese lagekostenmaatschappij, meldde gisteren dat het vanaf 21 juni de trans-Atlantische markt wil aanboren.

Peter De Groote

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud