Ryanair: nettowinst stijgt 68 procent in eerste kwartaal

De Ierse goedkopevluchtenmaatschappij Ryanair heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar, dat op 30 juni werd afgesloten, een nettowinst van 39 miljoen euro geboekt. Dat is een stijging van 68% ten opzichte van vorig jaar. De omzet steeg met 29 procent tot 194 miljoen euro.

Deze sterker dan verwachte winststijging - de grootste uit Ryanairs geschiedenis - is te danken aan de sterke toename van het aantal passagiers en door een strenge controle van de uitgaven, zegt gedelegeerd bestuurder Michael O'Leary in een persbericht op de website van het bedrijf.

Ryanair zag het aantal passagiers de voorbije drie maanden stijgen met 38 procent tot 3,5 miljoen. De exploitatiekosten stegen met 22 procent tot 148,9 miljoen euro, een gevolg van de snelle groei van de maatschappij.

De luchtvaartmaatschappij kondigde ook aan haar winstvooruitzichten voor het hele boekjaar te verhogen. Ryanair had eerder bekendgemaakt dat het voor dit jaar een winststijging van 23 procent verwacht tot 185 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud