Ryanair overtreft verwachtingen analisten in tweede kwartaal

(belga/tijd-nieuwslijn) - De Ierse lagekosten-luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het tweede kwartaal, dat eindigt in september, haar winst fors zien verhogen. De winst bedroeg 147,6 miljoen euro, tegenover 128,4 miljoen euro in het jaar daarvoor. De stijging met 15 procent ligt fors boven de gemiddelde analistenverwachting.

Het aantal passagiers op de vluchten van Ryanair nam over de eerste zes maanden van het boekjaar toe met 24 procent tot 14,1 miljoen. De omzet steeg met 21 procent tegenover vorig jaar tot 721,1 miljoen euro. De kosten bleven op hetzelfde niveau als vorig jaar. 'Maar zonder de gestegen brandstofkosten en de routetaksen daalden de kosten met 4%', aldus afgevaardigd bestuurder Michael O'Leary.

Vooruitblikkend op de rest van het boekjaar, blijft Ryanair voorzichtig. O'Leary verwacht een uitgesproken toename van het aantal passagiers. De yield, of de opbrengst per passagier per kilometer, zou over het tweede semester hoger uitkomen dan eerst gerekend (-5% tot -10% in de plaats van -10% tot -20%). Dat moet voor een stuk tegengewicht bieden voor de dure brandstof.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud