Sabena-curatele dient klacht in tegen SAirGroup

(belga) - De curatoren van de failliete luchtvaartmaatschappij Sabena hebben zoals aangekondigd bij het Zwitserse gerecht een strafklacht ingediend tegen de voormalige bestuursorganen van Swissair (SAirGroup). Dat is in Zwitserland bekendgemaakt. De curatele beschuldigt SAirGroup van fraude.

Een toestel van Swissair overvliegt het logo van de SAirGroup op de luchthaven van het Zwitserse Kloten-Zuerich. (foto: epa)

Volgens een mededeling van curator Christian Van Buggenhout gaat het niet alleen om ongeoorloofde daden in het beheer 'opgelegd' aan Sabena vanaf 1996, maar ook om 'het opzetten van een boekhoudkundig beleid om de rekeningen van de groep aanzienlijk te verfraaien', zo staat in een mededeling. De klacht werd op 9 november ingediend.

Nog volgens de curator veroorzaakte de politiek van de SAirgroep het faillissement van Sabena door het publiek en de investeerders, in het bijzonder in Zwitserland, te misleiden over de echte aard van de resultaten.

De klacht slaat ook op een beschuldiging van valsheid in effecten en valse informatie over een commercieel bedrijf.

Van Buggenhout preciseerde niet wie precies werd geviseerd. Eerder raakte al bekend dat hij zo'n 2,4 miljard euro zou eisen van de voormalige Zwitserse aandeelhouders van Sabena.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud