Saffelberg stapt in Gemaco

©Photo News

Saffelberg Investments, de investeringsmaatschappij van ex-Arinso-topman Jos Sluys, neemt een belang van 45 procent in de Brusselse groep Gemaco. De Tijd berichtte op 1 juli al dat Saffelberg exclusieve gesprekken had aangeknoopt met de specialist in promotieartikelen en relatiegeschenken. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

(tijd) - Gemaco is een grote Europese speler in zijn sector. Ondanks de economische crisis is de onderneming gezond en heeft ze voldoende eigen middelen. Met 50 medewerkers mikt het bedrijf voor 2009 op een groepsomzet van ruim 20 miljoen euro 'met een gezonde rentabiliteit en solvabiliteit'.

Ondanks dat mooie rapport ging het bedrijf op zoek naar een durfkapitaalspeler, begeleid door KBC Securities. Daarbij werd Saffelberg gekozen uit een reeks andere geïnteresseerde partijen. Gemaco-topman Olivier Somers en het huidige management blijven gewoon aan het roer staan van de groep.

Sluys hield Saffelberg boven de doopvont na de verkoop van de door hem opgerichte hr-specialist Arinso aan de Britse groep Northgate. Saffelberg investeerde sindsdien al in diverse bedrijven, waaronder het beursgenoteerde Porthus.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud