Samenwerkingsakkoord Gaselwest/Electrabel gewijzigd

(tijd-nieuwslijn) - Het samenwerkingsakkoord tussen Electrabel en de gemengde intercommunale Gaselwest, die Midden- en Zuid-West-Vlaanderen bedient, evenals het zuiden van Oost-Vlaanderen, is gewijzigd. Gaselwest heeft haar statuten aangepast in het raam van de liberalisering van de elektriciteitsmarkt. Dat schrijft De Financieel-Economische Tijd.

Huishoudelijke klanten kunnen vanaf 1 juli 2003 in Vlaanderen hun stroom vrij kopen. Omdat het netbeheer en de verkoop van energie worden gesplitst, moeten de Vlaamse energie-intercommunales een drastische reorganisatie ondergaan. Gaselwest, met zetel in Kortrijk, heeft haar statuten met het oog hierop aangepast.

De verkoop van energie wordt in de toekomst ondergebracht in Electrabel Customer Solutions (ECS), waarin steden en gemeenten een belang van 40% kunnen nemen. In de netbeheerder daarentegen, die onafhankelijk moet zijn van producenten en leveranciers, mag Electrabel slechts voor 30% participeren. Dat betekent dat de steden en gemeenten aandelen moeten overnemen om aan de beoogde 70% te komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud