Advertentie

Sanofi-Aventis ziet omzet klimmen in derde kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Het farmaceutisch concern Sanofi-Aventis, dat in augustus ontstond na een overname van Aventis door Sanofi, heeft in het derder kwartaal een pro forma omzet gerealiseerd van 6,492 miljard euro. Dat is een stijging met 10,7 procent op vergelijkbare basis tegenover een jaar eerder. De wisselkoersen hadden een negatief effect van 4 punten, zegt de groep in eeen persbericht.

De pro forma gecombineerde verkoop tijdens het derde kwartaal voor de top 15 farmaproducten kwam uit op 3,690 miljard euro, een stijging met 18,5 procent op vergelijkbare basis. In totaal gaat het over 62,2 procent van de farma-activiteiten van de nieuwe combinatie. Lovenox, een middel tegen beroertes, was goed voor een kwartaalverkoop van 482 miljoen euro, een stijging op vergelijkbare basis van 24,5 procent.

Aventis wordt door de groep geconsolideerd vanaf 30 september. De geconsolideerde nettoverkoop voor het derde kwartaal heeft dan ook, in tegenstelling tot de pro forma cijfers, enkel betrekking op het vroegere Sanofi-Synthélabo. Op die basis bedroeg de omzet voor het derde kwartaal 2,306 miljard euro, een stijging met 17 procent op vergelijkbare basis en van 13,2 procent op gepubliceerde basis. De wisselkoersen hadden een negatieve impact van 2,2 punten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud