Advertentie

SAP verwacht 3 procent minder kwartaalomzet

(tijd-nieuwslijn) - SAP verwacht over het vierde kwartaal van 2003 een omzet van zowat EUR 2,2 miljard, een teruggang van zowat 3% ten opzichte van de EUR 2,3 miljard die over het vierde kwartaal van 2002 werd behaald. Dit heeft de Duitse producent van bedrijfssoftware bekendgemaakt. Exclusief wisselkoersinvloeden zou de omzet met circa 4% zijn gestegen.

Aan softwarelicenties heeft SAP in het vierde kwartaal voor circa EUR 930 miljoen verkocht, 3% minder dan de EUR 958 miljoen over het vierde kwartaal van 2002. Exclusief wissekoersinvloeden zou de omzet ook hier met 4% zijn gestegen, aldus SAP. Volgens SAP gingen met name de zaken in Duitsland en de Verenigde Staten goed in het vierde kwartaal van 2003.

Over geheel 2003 voorziet SAP een softwarelicentie-omzet van circa EUR 2,15 miljard, 6% minder dan een jaar eerder. Zonder wisselkoersinvloeden zou deze omzet 1% zijn gestegen. Voor de totale omzet verwacht SAP over 2003 een bedrag licht boven EUR 7,0 miljard tegen EUR 7,4 miljard een jaar eerder. Exclusief wisselkoersinvloeden zou de omzet met circa 3% zijn gestegen.

Het bedrijf verwacht dat het de eerder uitgesproken verwachtingen voor pro-forma operationele marge en pro-forma winst per aandeel duidelijk zal overtreffen. Voor geheel 2003 voorziet SAP een pro-forma operationele marge van circa 27% tegen 23% een jaar eerder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud