Scarlet lanceert één forfait voor vast, mobiel en breedband

(tijd) - Scarlet, een van de belangrijkste concurrenten van Belgacom, verkoopt vanaf december Scarlet One. Dat is een bundel van vaste telefonie, mobiel bellen en breedbandinternet voor een forfaitair bedrag. Het is de eerste keer dat in ons land de drie producten gebundeld worden aangeboden aan particulieren. Opvallend is dat nationale gesprekken op het vaste net gratis worden. Dat kan Belgacom pijn doen. Dat schrijft De Tijd.

Scarlet One gebruikt voor vaste telefonie een relatief nieuwe technologie die spraak over een ADSL-lijn stuurt. Dat systeem wordt in België al gebruikt op de zakelijke markt. Scarlet gebruikt het als eerste voor particulieren. Door die technologie kunnen Belgacom-klanten met Scarlet One helemaal weg bij de ex-monopolist. De particuliere klanten van andere concurrenten, met uitzondering van kabelaars zoals Telenet, betalen nog hun Belgacom-abonnement.

Ook voor breedband betekent Scarlet One meer druk op de marktleiders Belgacom en Telenet. Scarlet mikt in eerste instantie op particulieren die nog geen breedband hebben, zegt Tjeerd van Sitteren, de directeur businessontwikkeling van de Belgisch-Nederlandse telecomgroep. Als Scarlet One succesvol is, kan dat de markt voor nieuwe gebruikers afromen voor de concurrentie. 'Tegen eind 2005 willen we 50.000 klanten voor Scarlet One. We beginnen op de particuliere markt en trekken later ook naar KMO's', zegt Van Sitteren.

De introductieprijs van de basisversie van Scarlet One kost 49,95 euro per maand en omvat ADSL (een lightversie), vaste telefonie en één gsm-abonnement. Het is de eerste keer dat de drie producten gebundeld worden aangeboden in ons land. De klant krijgt nog maar één factuur. Eveneens nieuw is dat nationale telefonie van een vast naar een vast toestel gratis wordt, behalve voor zeer zware bellers. Gratis bellen terwijl de operatoren geld halen uit de toegang tot het internet, is volgens specialisten de richting die de markt uitgaat. De oproepen van de vaste toestellen naar de gsm's (hooguit vijf) die in het pakket worden opgenomen, zijn eveneens gratis. Dat en de scherpe prijzen voor betalende oproepen en extra gsm-abonnementen maken dat Scarlet ook Mobistar en Proximus onder druk zet. Niet BASE, de mobiele leverancier van Scarlet.

Scarlet moet voor de nieuwigheid extra investeren in zijn eigen net. Het wou naar Euronext Brussel trekken om vers kapitaal op te halen. 'Maar onze bankiers vinden het moment niet geschikt. Waarschijnlijk wordt het 2005. We praten nu met banken en leveranciers over een prefinanciering', zegt Van Sitteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud