Advertentie
Advertentie

Scarlet neemt Planet Internet over

(belga) - Het Nederlandse telecombedrijf KPN verkoopt zijn internetdochter Planet Internet aan Scarlet Telecom. Dat maakten beide partijen bekend. Scarlet Telecom, in België opererend onder de naam Netnet, was al geruime tijd de gepriviligieerde gesprekspartner wat de verkoop betreft en kocht eerder al KPN Belgium, een andere dochter van KPN. De overnameprijs werd niet meegedeeld.

De verkoop van Planet Internet moet tegen februari afgerond zijn. Bij de internetprovider werkt een 140-tal mensen. Na februari zal KPN in België alleen nog actief zijn in mobiele telecommunicatie via zijn dochter BASE.

Volgens Vincent Marck, de marketing-directeur van Scarlet Telecom, creëert de overname voordelen inzake 'co-selling'. 'Wij kunnen de klant een aantal extra diensten aanbieden, terwijl onze telecomdiensten aan de klanten van Planet Internet worden voorgesteld', aldus Marck.

Scarlet zit sinds 1992 op de Nederlandse markt met de merken Scarlet en OneTel. In België opereert het bedrijf onder de naam Netnet en stelt het 235 mensen tewerk, van wie 200 bij KPN Belgium. Scarlet biedt diensten aan op het gebied van vaste telefonie, het internet en internationale telefoonkaarten. Eerder verklaarde de algemeen directeur van Scarlet, Tjeerd Van Sitteren, dat zijn bedrijf ook interesse heeft voor Wanadoo Belgium, een andere internetprovider die in de etalage staat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud