Scarlet op zoek naar industriële partner (Trends)

De internetaanbieder Scarlet zou niet meer investeren en op zoek zijn naar een industriële partner. Dat meldt het zakenblad Trends in zijn editie van donderdag. Volgens bestuurder Tjeerd van Sitteren is er evenwel niets concreets, "niets met fusies of zo," luidt het.

(belga) Bestuurder Tjeerd van Sitteren van Scarlet wuift de idee weg, meldt Trends, maar "off the record" valt bij operatoren te horen dat Scarlet hen heeft gepolst naar hun belangstelling voor een overname van het bedrijf.

"Er wordt altijd gesproken in de business, maar er is niets concreets. Niets met fusies of zo," zegt Van Sitteren. "Mobistar rolt zijn eigen DSL-netwerk uit en daar zijn natuurlijk wel gesprekken. We praten ook over white label-producten. Van Base hebben we zelf al gsm onder het Scarletlabel."

Daarmee noemt hij de twee meest evidente potentiële kandidaat-overnemers. France Telecom-filiaal Mobistar en KPN-filiaal Base zouden met de overname van Scarlet een vast netwerk in België verwerven en hun internetaanbod kunnen uitbreiden, respectievelijk starten. Telenet van zijn kant ontkent dat er gesprekken lopen, aldus nog Trends.

Scarlet zelf verwierf ironisch genoeg zijn netwerk voor een prikje door de overname, eind 2002, van KPN Belgium. Scarlet heeft ongeveer 350.000 klanten en nam eerder ook Tiscali België en Planet Internet België over.

Van Sitteren bevestigt wel dat Scarlet zijn investeringen heeft stilgelegd, omdat het bedrijf op zijn kasstroom moet letten. Scarlet heeft vandaag maar in 33 Belgacomcentrales eigen toegangsapparatuur, evenveel als een jaar geleden, terwijl dat er nu al rond de 200 hadden moeten zijn, althans volgens de planning die Scarlet vorig jaar aan Trends toevertrouwde.

Scarlet werkt intussen aan een financieringspakket van maximaal 45 miljoen euro met onder meer een lening. Daarmee wil het bedrijf zijn netwerk uitbreiden en nieuwe klanten werven, zegt Van Sitteren

(photo: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud