Advertentie
Advertentie

SCF (E5-mode) bevestigt winst- en omzetgroei van 15% voor 2002

(tijd-nieuwslijn) - SCF, de vennootschap boven de kledingsketen E5-mode, bevestigt de groeivooruitzichten van de omzet en de winst met 15% voor 2002. SCF koopt ook 13 panden, die het vroeger huurde, aan voor EUR 8 miljoen.

"We hebben tot nu toe geen negatieve signalen dat we onze doelstelling van een 15%-groei voor dit jaar niet zouden halen", zegt financieel directeur Francis Ampe van SCF. Ondanks het dalende consumentenvertrouwen en vele retail-collega's die minder goede zaken doen, gaat E5-mode erop vooruit. "Daarvoor zijn een aantal redenen. Vooreerst is E5-mode conjunctuurbestendiger dan anderen. Wij merken dat een aantal klanten van duurdere zaken nu naar ons komt. Daarnaast slaat onze no-nonsense aanpak van lage prijzen goed aan. Ook ons nieuw magazine, gedrukt op 550.000 exemplaren, scoort goed. We verdelen geen klassieke folders meer maar een magazine met redactionele artikels", zegt Ampe.

SCF koopt ook 13 panden van hoofdaandeelhouder Unisel. Die wou een aantal winkels afstoten. "Het is niet de bedoeling dat we nu alle winkels die we huren gaan kopen. Maar de mogelijkheid deed zich voor om die te kopen aan een interessante prijs. Die prijs laat ons toe om meerwaarden te boeken na verloop van tijd". SCF financiert die winkels met de cashflow van het bedrijf.

Stijn Decock

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud