Advertentie

Schouppe: 'Niet door geluidsnormen'

Dat Cargo B verhuist van Brussels Airport naar Luik-Bierset omwille van de strenge geluidsnormen in Brussel wordt formeel ontkend door staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe. Hij wijst op het spel van de concurrentie tussen de luchthavens.

(belga) - Cargo B verhuist zijn activiteiten van Zaventem naar Luik-Bierset. Het besluit komt er volgens de directie vanwege de strenge geluidsnormen op Zaventem. Daardoor zullen er geen grote vliegtuigen, type Boeing B747 of Jumbojet, meer kunnen vertrekken na 21 uur. Volgens directeur Arno Broes is Cargo B door de strengere geluidsrestricties genoodzaakt uit te wijken naar Luik-Bierset.

Staatssecretaris Schouppe ontkent echter formeel dat de geluidsnormen aan de basis kunnen liggen voor het besluit. Via een uitzonderingsmaatregel zou Cargo B ook in de toekomst nog 500 landingen per jaar kunnen uitvoeren tussen 23 uur en 6 uur. 'De maatschappij, die nu één toestel heeft en binnenkort een tweede, voerde in 2008 maar 178 landingen uit op Zaventem', legt de woordvoerder van Schouppe uit. Daarmee blijft de maatschappij ruim onder het plafond van 500. De strengere geluidsnormen zouden dus geen impact hebben. Dat de maatschappij verwijst naar de geluidsnormen is daarom volgens Schouppe een foutief argument.

Wat volgens Schouppe wel meespeelt is de concurrentie tussen de verschillende luchthavens. 'Maar dat is een zaak van de betrokken luchthavens, niet van de overheid', luidt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud