Sea-Invest bouwt mineralenterminal

De Gentse havengroep Sea-Invest gaat een grote mineralenterminal bouwen in de Antwerpse haven. De groep van Philippe Van de Vyvere neemt de havenconcessie aan het 6de Havendok over van P&O (nu Dubai Ports) dat zijn stukgoedtrafieken concentreert op zijn terminal aan het Churchilldok.

(tijd) Sea-Invest kocht 14 dagen geleden het eerste deel van de P&O-concessie (kaaien 308-314), nu het resterende deel (308 tot 248). P&O laat het eerste deel over aan Sea-Invest op 1 januari 2007, het tweede op 1 januari 2008.

Sea-Invest gaat er voor een grote klant, Imerys, een moderne overslagterminal voor de behandeling van hoogwaardige delfstoffen bouwen. Het investeringsbedrag ligt nog niet vast.

Imerys (omzet 3 miljard euro) is de grootste verwerker van industriële mineralen (voor verf, kunststoffen, keramiek). Het Franse bedrijf heeft meer dan 250 vestigingen in 43 landen en wordt voor 26 procent gecontroleerd door GBL, de holding van Albert Frère, een goede vriend van Van de Vyvere.

Sea-Invest (omzet 1,2 miljard euro) behandelt jaarlijks 100 miljoen ton bulkgoederen (kolen, ertsen, meststoffen, oliën en vetten) en is het nummer 1 in Europa. Via BNFW is het ook een van de grootste fruitoverslagbedrijven. Sea-Invest investeerde onlangs telkens 40 miljoen euro in een fruitterminal en een terminal voor plantaardige oliën, dierlijke vetten en biobrandstoffen in Antwerpen.

MDR

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud