Advertentie

Shell ontvangt punten van bezwaar in onderzoek bitumenmarkt

(tijd-nieuwslijn) - Het Nederlandse olieconcern Koninklijke Olie/Shell heeft van de Europese Commissie (EC) de punten van bezwaar ontvangen in het onderzoek naar de Nederlandse bitumenmarkt. Dit heeft Shell donderdag bekendgemaakt. De punten van bezwaar houden volgens Shell een voorlopige conclusie in van de commissie. De commissie begon haar onderzoek zo'n twee jaar geleden.

De EC verdenkt Shell en dertien andere bedrijven van een inbreuk op het mededingingsrecht als gevolg van coordinatie van activiteiten op de Nederlandse bitumenmarkt tot in 2002. Shell erkent dat zij aanwezig was bij een aantal bijeenkomsten met wegenbouwers en bitumenleveranciers tijdens de betreffende periode. Het concern stelt hierover vorig jaar details bekend te hebben gemaakt aan de commissie.

'We zijn bezorgd over deze kwestie. We hadden niet bij deze bijeenkomsten aanwezig moeten zijn en betreuren onze betrokkenheid in deze zaak', aldus Rein Willems, president-directeur Shell Nederland. Willems stelt dat Shell de punten van bezwaar eerst zal gaan bestuderen. 'Daarna zullen we besluiten op welke wijze we reageren. We zullen onze volledige medewerking aan de autoriteiten blijven verlenen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud