Shell-topman Watts niet van plan op te stappen

(tijd-nieuwslijn) - De bestuursvoorzitter van Koninklijke/Shell Groep, Sir Watts, wil aanblijven. Dat heeft hij eind vorige week tijdens een bijeenkomst met zijn medewerkers gezegd. De bijeenkomst, waarbij ongeveer 1.000 medewerkers aanwezig waren, vond plaats in Londen.

Aanleiding voor de bijeenkomst was de brief die Watts een week eerder aan het personeel had geschreven. Daarin gaf hij uitleg over de onverwachte verlaging van de reserves en een verklaring voor zijn afwezigheid tijdens gelegenheden waar de stap werd toegelicht. Sindsdien ligt hij onder vuur van de financiële wereld.

De analisten spraken schande van zijn afwezigheid en eisten zijn aftreden. Volgens de woordvoerder van Koninklijke Olie, dat 60% in handen heeft van Koninklijke/Shell Groep, heeft een medewerker Watts de vraag gesteld of hij wilde aanblijven. Watts heeft geantwoord dat hij niet van plan is op te stappen.

Watts stelde een week eerder in zijn brief aan het personeel al op 5 februari, wanneer de groep haar vierdekwartaal- en jaarcijfers publiceert, 'in de frontlinies' te zullen staan om de buitenwereld tekst en uitleg te geven over de afwaardering van de oliereserves.

Watts stelde in dezelfde brief dat zijn handen een paar weken geleden gebonden waren omdat de groep zich in de gesloten periode bevond in aanloop naar de publicatie van de cijfers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud