Siemens Belux boekt 10 miljoen meer nettowinst

(belga) - Siemens België-Luxemburg heeft in het op 30 september afgelopen boekjaar een nettowinst geboekt van 21,1 miljoen euro. Dat is ruim 10 miljoen euro meer dan het jaar voordien. De omzet daalde van 1,23 tot 1,14 miljard euro. Het betere nettoresultaat is onder meer het gevolg van de kostenbesparingen.

Als geen rekening wordt gehouden met de herstructureringskosten en een 'sale and lease back'-operatie voor de gebouwen, steeg het resultaat voor de belastingen met 35 procent. Dertig procent van de omzet van de groep werd gerealiseerd in uitvoer.

De meeste entiteiten binnen de groep waren winstgevend, uitgezonderd ADB en Siemens Business Services (SBS). Bij SBS ging het resultaat van -15,3 miljoen euro naar -3,2 miljoen euro dankzij de kostenbesparingen en enkele lucratieve contracten.

Siemens Atea, qua omzet het belangrijkste onderdeel van de groep, werd hard getroffen door de economische terugval en liet een omzetdaling van 13 procent noteren. De directie kondigde in mei aan over te willen gaan tot een collectief ontslag van 345 banen in drie Atea-vestigingen (Herentals, Gent en Bergen). Onder meer tengevolge van die herstructurering sluit Siemens Atea af met "een matig positief resultaat". Aan het eind van het boekjaar had de volledige groep 4.611 werknemers in dienst. Vorig jaar waren er dat nog 5.246.

Francis Verheughe, de voorzitter van Siemens Belux, is gematigd tevreden over het resultaat. In 2004 mikt het bedrijf op meer groei en behoud van de rendabiliteit. Voorts zal Siemens meer geïntegreerde diensten aanbieden op maat van de klant en wil het zich actief bezighouden met het opzetten van overlegplatformen voor bedrijven, universiteiten en overheden.

Siemens maakte overigens woensdag bekend dat het met de openbare omroep VRT een partnership heeft gesloten voor de studie en uitvoering van het nieuwe transmissiecontrolecentrum van de VRT. In een eerste fase wordt het bestaande ICT- en transmissienetwerk van de VRT onder de loep genomen. Het nieuwe controlecentrum moet in de loop van 2004 operationeel worden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud