Advertentie

Siemens investeert 400 miljoen euro in Frankrijk

(belga) - Het Duitse elektronicaconcern Siemens wil de komende drie jaar 400 miljoen euro investeren in Frankrijk. De groep ziet evenwel geen mogelijkheid meer op een gedeeltelijke overname van het Franse concern Alstom. Dat heeft bedrijfsleider Heinrich von Pierer maandag tijdens een persbijeenkomst in Parijs bekendgemaakt.

'Met de nieuwe investeringen versterkt het bedrijf zijn plaats op de globale concurrentiemarkt en in de top-20 van de grootste concerns actief in Frankrijk', aldus Heinrich von Pierer.

Siemens France heeft 11.000 arbeiders in tien vestigingen en acht onderzoekscentra. De omzet bedroeg in het boekjaar 2003 ongeveer 3,1 miljard euro en steeg in het zopas beeïndigde boekjaar 2004 met meer dan 2 procent.

Tegen 2006 wil Siemens France de omzet tot 4 miljard euro doen stijgen en de rentabiliteit verhogen. Volgens von Pierer bestaan daarvoor vooral in de departementen auto-elektronica, baan- en lichttechniek en industrie-automatisering kansen.

Met het oog op de groeiende concurrentie uit Azië pleit von Pierer ook voor sterke Europese industriekampioenen. Een gedeeltelijke fusie met het elektro- en verkeerstechniekconcern Alstom is momenteel niet aan de orde. 'Er zijn geen gesprekken aan de gang en het ziet er niet naar uit dat die gesprekken er in de toekomst zullen komen', aldus von Pierer.

Siemens heeft al verscheidene keren haar interesse voor delen van het noodlijdende concern geuit, maar Alstom heeft zich tot nu toe met behulp van de overheid steeds tegen een instap van Siemens weten te verzetten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud