Siemens koopt Bayer Diagnostics voor 4,2 miljard euro

Siemens, producent van onder meer trams, telecomapparatuur en gloeilampen, koopt voor EUR 4,2 miljard de diagnostische divisie van Bayer om zo de medische divisie verder uit te breiden. Door de overname wordt Siemens de op een na grootste partij wereldwijd op het gebied van immunodiagnostics.

(tijd) Volgens bestuursvoorzitter Klaus Kleinfeld van Siemens past de overname van Bayer Diagnostics in het streven van het concern om een geintegreerd diagnostics bedrijf te creeren. Ook past de overname in het doel van Siemens om uit te breiden in groeigebieden zoals de medische divisie, het meest winstgevende onderdeel van het concern.

Bayer Diagnostics zette in 2005 1,4 miljard euro om met een tweecijferige operationele marge exclusief afschrijvingen en amortisatie. Het onderdeel biedt in-vitro diagnostische producten voor de evaluatie en het in de gaten houden van verschillende ziekten.

Siemens concurreert op het gebied van medische apparatuur met onder meer General Electric en Philips. Het Duitse concern zette in het op 30 september 2005 afgesloten boekjaar 2004/05 in de medische divisie 7,6 miljard euro om met een bedrijfsresultaat van 976 miljoen euro.

Eind april kondigde Siemens al de overname van het Amerikaanse bedrijf Diagnostics Products Corporation aan voor 1,86 miljard dollar.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud