Siemens lanceert 'container security program' in haven Antwerpen

Siemens België heeft samen met Hesse-Noord Natie, een dochteronderneming van de in Singapore gevestigde toonaangevende havenoperator PSA, een methode gelanceerd om de beveiliging van de containers die via PSA-terminals in de haven van Antwerpen worden verwerkt, te verhogen. Dat maakt Siemens bekend.

(belga) De containers zullen beveiligd worden met de 'CommerceGuard-containerbeveiligingsoplossing', waarmee gecontroleerd kan worden of de container tijdens het transport al dan niet geopend is. 'Deze stap zal van Antwerpen de eerste Europese haven in het wereldwijde netwerk van 'veilige vrachtcorridors' maken, dat momenteel wordt ontwikkeld door 'CommerceGuard AB', een joint venture tussen Siemens, General Electric en Mitsubishi', zo meldt Siemens in het communiqué.

De CommerceGuard-oplossing is uitgerust met een CSD-systeem (Container Security Device) dat magnetisch aan de binnenkant van een internationale vrachtcontainer wordt bevestigd en alle openingen van de containerdeur registreert. Via vaste en mobiele lezers wordt geregistreerd of de container open of dicht is, en die status wordt geregistreerd in een database die toegankelijk is voor geautoriseerde importeurs, expediteurs, logistieke dienstverleners en overheidsambtenaren overal ter wereld.

'Verwacht wordt dat deze technologie de doorvoer van vrachtverkeer in zeehavens zal bevorderen en versnellen', meldt Siemens. Het wereldwijde containerverkeer verscheept jaarlijks meer dan 6 miljoen containers via Antwerpen.

'Deze overeenkomst maakt van PSA/Hesse-Noord Natie, en tezelfdertijd van de haven van Antwerpen, de allereerste maritieme infrastructuur in Europa die klaar is om veilige vrachtcorridors aan te bieden aan om het even welke exporteur, expediteur of vrachtvervoerder', stelt René Jungbluth, Vice-President van Siemens Building Technologies Belux.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud