Siemens schrapt nog eens duizend banen in communicatiedivisie

(belga) - De Duitse telecomgroep Siemens gaat nog eens duizend banen schrappen in zijn zorgenkind-afdeling 'Communications' (Com). Donderdag kwam de afdeling met teleurstellende resultaten, en omdat de topman absoluut de vorig jaar gestelde doelen wil halen, wordt opnieuw gesnoeid in het personeelsbestand.

De ontslagen zouden vallen binnen de administratie, marketing en ontwikkeling in de verschillende Siemens-sites in Duitsland, zo blijkt uit een mededeling van het bedrijf. 'De afvloeiingen zijn onvermijdelijk, want Siemens moet zijn kostenstructuur aanpassen aan de internationale concurrentie', luidt het. Er komen onderhandelingen met de vakbonden over een sociaal plan.

De vakbonden gaan het personeel volgende week woensdag en donderdag raadplegen over het akkoord dat donderdagavond met de directie bereikt werd in het verzoeningsbureau van het paritair comité. Het akkoord verlengt de CAO uit 2005 inzake collectief ontslag zowel voor arbeiders als bedienden gedurende twee jaar tot midden 2008 en dit voor alle vestigingen van Siemens in ons land.

Com groepeert de activiteiten vaste en mobiele telefonie bij Siemens. Er werken wereldwijd 54.500 mensen voor deze afdeling. In deze divisie werden het laatste half jaar al 1.500 banen geschrapt. De afdeling is samen met de IT-diensten SBS één van de zorgenkinderen van Siemens. De vraag en de prijzen van deze producten blijven dalen. Het eerste kwartaal daalde de winst van 'Com' met 75 procent. De aanhoudend slechte prestaties voeden ook de speculaties dat Siemens deze afdeling, desnoods gedeeltelijk, van de hand wil doen.

Topman Klaus Kleinfeld heeft sinds zijn aantreden anderhalf jaar geleden bij Siemens al meer dan 7.000 banen geschrapt. Vijf van de elf verschillende afdelingen binnen de groep hebben hun doelstelling echter nog niet gehaald.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud