Siemens schrapt opnieuw 7.000 banen

(tijd-nieuwslijn) - Het Duitse elektronicaconcern Siemens gaat de verlieslatende divisie Industriele Oplossingen en Diensten (I&S) ingrijpend herstructureren. Activiteiten die niet tot de kernactiviteiten van de divisie behoren worden verkocht. Daarbij zijn 5.000 arbeidsplaatsen betrokken. Daar bovenop schrapt Siemens nog 2.000 banen. De 530 arbeidsplaatsen in Belgie in de afdeling I&S worden niet bedreigd, omdat zij deel uitmaken van de kernactiviteiten van de afdeling.

In totaal werken wereldwijd 30.000 mensen in de afdeling Industriele Oplossingen en Diensten. Siemens wil dat aantal terugbrengen tot 23.000. Enerzijds zal de Duitse elekronicagroep een aantal activiteiten verkopen aan partners. Daarbij zullen 5.000 jobs verdwijnen, waarvan 3.700 in Duitsland en 1.300 buiten Duitsland. Anderzijds wil de groep bijkomend 2.000 mensen laten afvloeien, waarvan twee derden in Duitsland en een derde daarbuiten.

'Voor Siemens België heeft dit geen impact op de werkgelegenheid', zegt woordvoerster Vera Janssens van Siemens Belux. Zij wijst erop dat de 530 werknemers in I&S in België deel uitmaken van de kernactiviteiten van de afdeling.

De herstructureringen moeten een besparing van meer dan EUR 500 miljoen euro opleveren. De afdeling is volgens Siemens door de structurele veranderingen en de economische vertraging in de eerste helft van het boekjaar in de rode cijfers terecht gekomen. De divisie boekte een verlies (voor belastingen) van EUR 39 miljoen.

Na de herstructurering richt I&S zich alleen nog op industriele en infrastructurele constructie, technische dienstverlening en IT-oplossingen. Met 23.000 werknemers moet de focus op kernactiviteiten leiden tot een omzet van EUR 4 miljard.

Siemens kondigde eerder al aan 20.000 banen te schrappen om het hoofd te bieden aan de verliezen in onder meer de mobiele telefoniedivisie.

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud