Advertentie

Siemens wil activiteiten overbrengen naar Oost-Europa

(belga) - Het Duitse technologiebedrijf Siemens wil profiteren van de uitbreiding van de Europese Unie om zowat 10.000 banen naar Oost-Europa te delokaliseren. Siemens wil op die manier de loonkosten terugdringen. Dat heeft strategisch directeur Johannes Feldmayer vrijdag gezegd in een interview in Financial Times Deutschland.

"We moeten de tendens volgen, zoals al onze concurrenten, en ook een deel van onze activiteiten delokaliseren naar de aangesloten landen", aldus Feldmayer. De Siemens-topman denkt dat het realistisch is om in de komende jaren tot eenderde van de banen in de software-ontwikkelling te delokaliseren. Het zou gaan om zowat 10.000 banen.

Siemens wil hiermee profiteren van de groeiperspectieven in Centraal- en Oost-Europa, van de lagere loonkosten en van het goed opleidingsniveau in die landen. Het Duitse bedrijf dreigde er in november vorig jaar al mee om zijn activiteiten te delokaliseren als reactie op de fiscale hervormingsplannen van de regering-Schröder.

Recent hebben verscheidene Duitse bedrijven programma's om hun activiteiten te verplaatsen naar lageloonlanden op punt gesteld. Het gaat vooral om bedrijven in de informaticasector.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud