Sierra Wireless keldert na winstprognose

Sierra Wireless, de Canadese concurrent van Option, tuimelt op Nasdaq bij opening 26,8% lager naar USD 11,89. Sierra kondigde gisteravond nabeurs aan voor het derde kwartaal een break-evenresultaat en een omzet van USD 51 miljoen te verwachten.

(tijd) Zowel omzet als resultaat liggen een stuk onder de analistenverwachtingen. Bovendien is het bedrijf niet zeker die prognoses te kunnen inlossen. 'Er zijn onzekerheden rond de lancering van nieuwe producten die onze mogelijkheden om de prognose te halen kunnen beinvloeden', stelt Sierra Wireless. Sierra domineert samen met Option en het Amerikaanse Novatel Wireless de markt voor insteekkaarten en inbouwmodules om met een laptop draadloos te kunnen surfen. Option is wel groter dan Sierra en Novatel.

Het Sierra-bericht stuurde Option vanochtend in Brussel even tot 7% lager, maar in de middaghandel blijft het verlies beperkt tot 1,2% op EUR 18,57. Volgens Dexia Securities zijn de problemen van Sierra bedrijfsspecifiek en hebben ze geen impact op Option. Het beurshuis handhaaft het 'kopen'-advies en koersdoel van EUR 25.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud