Sioen boekt hogere winst over eerste negen maanden

(tijd-nieuwslijn) - De textielgroep Sioen realiseerde in de eerste negen maanden van 2004 een nettoresultaat (deel van de groep) van 8,74 miljoen euro tegenover 6 miljoen euro in de overeenstemmende periode van 2003. De omzet klom met 17,3 procent van 200,5 miljoen euro tot 235,22 miljoen euro. Dat deelde Sioen in een persbericht mee.

De groep geeft wel geen kwartaalcijfers. Volgens berekeningen van Tijd-Nieuwslijn bedroeg het nettoresultaat in het derde kwartaal 0,57 miljoen euro.

De interne omzetgroei in de eerste negen maanden bedroeg 10 procent. De coating divisie was goed voor een omzetstijging van 10,8 procent tot 103 miljoen euro. Alle productielijnen gingen vooruit, met direct coating als koploper.

De confectiedivisie kende een terugval van 1,5 procent. De groep denkt dat dit tijdelijk is vanwege vele nieuwe lopende projecten. Sioen wil hierin steeds meer een technische speler met hoogwaardige producten worden. De processing divisie kende een omzetstijging met 25,2 procent tot 41,6 miljoen euro.

De brutomarge daarentegen daalde over de eerste negen maanden van 54,25 procent tot 51,43 procent. Dat komt door de recente overname van Roltrans en Pennel, die beide actief zijn in markten met een lagere marge. Daarnaast zijn er ook andere nieuwe activiteiten die een lagere brutomarge kennen zoals import en trading in goedkopere producten ter vervollediging van het gamma.

De netto-schuldpositie daalde van 141 miljoen euro op 30 juni dit jaar tot 128 miljoen euro. De vrije cashflow bedroeg 24 miljoen euro.

Sioen geeft geen vooruitzichten voor het hele jaar. De groep geeft enkel aan te verwachten dat de positieve trends van de eerste negen maanden zich zullen doorzetten in het vierde kwartaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud