Sluiting EEC in Beringen kost 33 werknemers hun baan

Er is geen overnemer gevonden voor de Beringse producent van briefomslagen EEC (European Envelope Company). Het bedrijf ging eind augustus in vereffening en werd deze week door de rechtbank van koophandel in Hasselt failliet verklaard.

(belga) Door het faillissement komen 33 werknemers op straat te staan, zo stelt vakbondssecretaris Ludo Cox (ACV) vrijdag namens het gemeenschappelijk vakbondsfront.

De directie van EEC in Beringen voerde eind vorig jaar al een herstructurering door, waarbij 21 arbeiders en zes bedienden moesten afvloeien. Voor de getroffen werknemers werd er toen een sociaal plan uitgewerkt. De herstructurering bij ECC was te wijten aan de malaise in de grafische sector en aan de sterke concurrentie van de moderne communicatietechnologieën zoals e-mail en internet.

Hoewel er zich een aantal kandidaten aanboden om het bedrijf over te nemen, liepen de gesprekken op gegeven moment stuk, waardoor een definitieve sluiting van het bedrijf onvermijdelijk was geworden. In het bedrijf werd de laatste maanden nog wel gewerkt, maar voor een aantal werknemers werden er periodes van economische werkloosheid ingelast.

Oorspronkelijk was het enkel de bedoeling om de productieafdeling te sluiten, maar omwille van het faillissement worden nu alle afdelingen opgedoekt, dus ook de drukkerij, het magazijn en de verkoopsafdeling, aldus nog Cox.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud