Advertentie

SN Brussels Airlines en British Airways sluiten commercieel akkoord

(belga) - Luchtvaartmaatschappijen British Airways en SN Brussels Airlines gaan een commerciële alliantie aan, die onder meer inhoudt dat de Belgische luchtvaartmaatschappij vanaf 27 oktober 2002 op Londen Heathrow en Londen Gatwick vliegt. De betrokken autoriteiten moeten de samenwerking nog goedkeuren.

Het akkoord dat beide luchtvaartmaatschappijen hebben gesloten, houdt in dat SN Brussels Airlines zijn vluchtnummers op de toestellen van British Airways kan plaatsen, het zogenaamde code-sharing. Bovenop dit akkoord zullen ook andere afspraken ertoe bijdragen dat klanten optimaal van het netwerk van beide luchtvaartmaatschappijen gebruik zullen kunnen maken.

Naast de commerciële samenwerking hebben British Airways en SN Brussels Airlines er zich ook toe verbonden om landingsrechten in Londen Heathrow uit te wisselen. De gedeelde vluchten zullen voorlopig door British Airways worden uitgevoerd. Tijdens een overgangsperiode gaat SN Brussels Airlines mogelijk twee vluchten per dag op Heathrow uitvoeren.

De twee toestellen die SN Brussels Airlines momenteel gebruikt op de Londen Heathrow route zullen op andere Europese bestemmingen worden ingezet. In de komende weken zal worden beslist welke plaatsen dat zijn.

Gezien de nieuwe situatie zullen de vluchten op Londen-Heathrow die SN Brussels Airlines nu samen met Virgin Express verzorgt op 27 oktober 2002 beëindigd worden. Voor de zeven andere gemeendschappelijke bestemmingen zou er voorloptig niets veranderen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud