Advertentie

SNBA verdubbelt nettowinst ruim

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines (SNBA) heeft over het derde kwartaal van 2004 een nettowinst geboekt van 5 miljoen euro, tegenover 2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Voor het volledige boekjaar mikt de maatschappij op positieve cijfers en een nettoresultaat van 2,5 miljoen. Vanaf volgend jaar opereert SNBA als zustermaatschappij van Virgin.

De omzet over het derde kwartaal steeg met 4 procent tegenover 2003 tot 159,92 miljoen. Het operationeel resultaat kwam uit op 3,28 miljoen. Tijdens de eerste negen maanden van 2004 verbeterde het bedrijfs- en het nettoresultaat met 28 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De betere resultaten zijn het gevolg van betere bezettingsgraden, betere capaciteitsbenutting en kostenbesparingen.

In vergelijking met vorig jaar telde SNBA gedurende het derde kwartaal 54.288 meer passagiers (876.636 in totaal). De gemiddelde bezettingsgraad steeg met 3,5 procentpunten tot 69,4 procent.

Aan kostenzijde werd SNBA geconfronteerd met een toename van de kerosineprijzen met 60 procent in vergelijking tot vorig jaar. 'Dit werd slechts gedeeltelijk gecompenseerd door fuel hedging', zo stelt de maatschappij.

Toch blijft gedelegeerd bestuurder Peter Davies optimistisch. Hij schat dat SNBA het boekjaar 2004 zal afsluiten met positieve cijfers en dat de budgetdoelstelling van een nettowinst van 2,5 miljoen euro gerealiseerd zal worden.

22354949

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud