SNBA vervoert na drie jaar 10 miljoenste passagier

(tijd-nieuwslijn) - Drie jaar nadat SN Brussels Airlines (SNBA) verrees uit de assen van het failliete Sabena heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij al 10 miljoen passagiers vervoerd.

SNBA, de toekomstige zustermaatschappij van Virgin Express binnen SN Airholding, ging in februari 2002 van start met minder dan 200 passagiers per dag, 30 bestemmingen en een kleine 1.000 werknemers. Drie jaar later vervoert SNBA dagelijks gemiddeld 9.000 reizigers, is het netwerk uitgebreid tot 56 Europese en 14 Afrikaanse bestemmingen, en een dertigtal bestemmingen in de VS, en werken er bij SNBA meer dan 2.150 mensen. De tienmiljoenste passagier werd dinsdag door de maatschappij in de bloemetjes gezet.

SNBA gaat het nieuwe zomerseizoen in met Glasgow als nieuwe bestemming. Vanaf 2 juni zijn er wekelijks 9 vluchten tussen Brussel en de Schotse stad. Voorts gaat de maatschappij met een verhoogde frequentie vliegen op Napels, Sint-Petersburg, Casablanca, Istanbul, Sevilla, Porto, Praag en Boedapest. Via samenwerkingsakkoorden komen Malta, Sofia en Boekarest er als nieuwe bestemmingen bij.

SNBA kondigde ook de lancering aan van een nieuwe website en reserveringsmodule voor reisagenten. Dat gebeurt op 4 april. Volgens de maatschappij is het reservatiesysteem van pro.flySN.com bijzonder gebruiksvriendelijk. De module laat SNBA toe de distributiekost verder te verlagen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud