Advertentie

Sobelair krijgt volgende week uitsluitsel over gerechtelijk akkoord

(tijd/belga) - De Brusselse rechtbank van koophandel organiseert op 15 januari een nieuwe zitting over de aanvraag tot gerechtelijk akkoord door de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Sobelair. Pas daarna neemt de rechtbank een beslissing over het verzoekschrift.

foto belga: Aldo Vastapane, de voornaamste aandeelhouder van Sobelair, was aanwezig op de zitting van de Brusselse rechtbank van Koophandel.

Sobelair diende woensdag een verzoekschrift in om een gerechtelijk akkoord te bekomen. De rechtbank heeft sinds woensdag vijftien dagen om hierover een beslissing te nemen.

De Brusselse rechtbank van Koophandel boog zich vandaag over de aanvraag tot gerechtelijk akkoord van Sobelair. De zitting vond plaats achter gesloten deuren. Onder meer aandeelhouder Aldo Vastapane en bestuurder Dominique de Patoul van Sobelair evenals enkele vakbondsvertegenwoordigers waren aanwezig op de rechtbank. Ook de schuldeisers van Sobelair zijn vertegenwoordigd.

Rond 11.15 uur werd de zitting beëindigd. De rechtbank heeft een volgende zitting voorzien op donderdag 15 januari. Dan zullen nog enkele personen gehoord worden, onder wie een afvaardiging van het personeel van Sobelair. Pas na die zitting zal de rechtbank een beslissing nemen over het verzoekschrift van Sobelair voor het bekomen van een gerechtelijk akkoord.

Na afloop van de zitting van vandaag zei Christian Van Buggenhout, curator van Sabena en schuldeiser van Sobelair, dat de debatten 'zeer technisch, zeer sereen en objectief' verlopen waren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud