Sociaal akkoord bij InBev

De directie en de vakbonden van InBev Belgie hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een princiepsakkoord bereikt over een sociaal plan voor de aangekondigde herstructureringen. De voor vrijdag aangekondigde acties worden afgeblazen. Dat meldt InBev in een persbericht.

(tijd) Voorts meldt InBev dat het akkoord regelingen rond interne en externe hertewerkstelling, natuurlijke afvloeiingen waaronder brugpensioen vanaf 52 jaar en een passende sociale en financiele begeleiding bij ontslag omvat.

Bij de herstructureringen die InBev in Belgie heeft aangekondigd, werden in totaal 295 banen bedreigd. Dankzij bovenvermelde maatregelen zou het aantal naakte ontslagen beperkt blijven tot een 40-tal, is in vakbondskringen te vernemen.

Donderdag werd in de Belgische InBev-vestigingen gestaakt om de directie tot meer toegevingen te dwingen. De actie zou normaal vandaag vrijdag worden voortgezet, maar door het bereiken van een sociaal akkoord zal dat niet het geval zijn. Naar verluidt hebben de vakorganisaties zich geƫngageerd om alle acties zo snel mogelijk stop te zetten.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud