Solvay en Petrovax bouwen fabriek voor griepvaccins in Moskou

(tijd-nieuwslijn) - De chemie- en farmaciegroep Solvay en het Russische farmaciebedrijf Petrovax gaan samen een fabriek bouwen in de buurt van Moskou voor de productie van griepvaccins. Beide bedrijven ondertekenden daarover een samenwerkingsakkoord. Dat deelde Solvay woensdag mee in een persbericht.

Petrovax wordt de eigenaar en de operator van de nieuwe fabriek, die in 2006 operationeel zou moeten zijn. Bij de productie zal men gebruikmaken van antigenen die afkomstig zijn van de nieuwe celcultuurtechnologie van Solvay in het Nederlandse Weesp en van polyoxidonium (PO), een immuun adjuvans dat werd ontwikkeld en geoctrooieerd door de oprichters van Petrovax.

Petrovax krijgt van de Europese Bank voor Heropbouw en Ontwikkeling een langetermijnlening van 15 miljoen euro voor de bouw van de nieuwe fabriek.

Solvay verwacht dat zijn nieuwe antigeen lijn, verkregen uit celcultuur, in productie komt in 2005; de leveringen aan Petrovax zullen gebeuren op commerciële basis. Het nieuwe vaccin is bedoeld voor de markten in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS).

De twee bedrijven zijn bovendien overeengekomen dat zij zullen samenwerken in research- en development projecten, die er op gericht zijn om in een nieuwe generatie vaccins de technologieen van Solvay en Petrovax te combineren.

Solvay heeft veel ervaring met de productie van griepvaccins in moderne faciliteiten in Nederland. De onderneming zal bij dit nieuwe project bijdragen aan de implementatie van het product en managementondersteuning tijdens de bouw van de nieuwe fabriek in Rusland.

'We verwachten dat deze overeenkomst onze aanwezigheid in Rusland nog zal vergroten, terwijl die nu al zeer behoorlijk toeneemt', zegt Solvay Pharmaceuticals in het persbericht.

Petrovax Pharm werd in 2000 opgericht door onderzoekers aan het Immunologie-Instituut van Moskou die polyoxidonium hadden ontwikkeld en geoctrooieerd, een adjuvans dat de efficiëntie van virale vaccins vergroot.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud