Solvay en Wyeth ontwikkelen samen psychiatrische stoffen

(tijd-nieuwslijn) - Het farmabedrijf Solvay Pharmaceuticals en Wyeth hebben een overeenkomst gesloten voor een verregaande samenwerking voor de ontwikkeling van psychiatrische stoffen. Dat deelde Solvay mee. Woordvoerder Martial Tardy wou geen financiële details vrijgeven maar onderstreept dat het een belangrijke deal is. 'Naar schatting lijdt een procent van de wereldbevolking aan schizofrenie', zegt Tardy.

Beide bedrijven gaan verschillende stoffen voor het centrale zenuwstelsel ontwikkelen en op de markt brengen. De overeenkomst slaat ook op de gezamenlijke promotie van Effexor Extended Release-capsules in de VS. Solvay en Wyeth zullen samen bifeprunox en drie andere Solvay-producten ontwikkelen. Deze stoffen dienen om schizofrenie, bipolaire stoornis en een reeks andere CNS-afwijkingen te behandelen.

Bifeprunox zit in de klinische testfase III en wordt gezamenlijk ontwikkeld door het Deense Lundbeck en Solvay. Wyeth gaat het middel ontwikkelen en commercialiseren voor de Amerikaanse markt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud