Solvay krijgt 23 miljoen dollar in schikking rond pancreasmedicijn

Solvay Pharmaceuticals, de farmadivisie van Solvay, heeft in een rechtszaak rond haar pancreasmedicijn Creon een schikking getroffen met twee Amerikaanse farmaproducenten. Solvay ontvangt van Global Pharmaceuticals en Impax Laboratories 23 miljoen dollar, waarvan al 12 miljoen dollar gestort is geweest. Dat meldt Solvay Pharmaceuticals vanuit de VS in een persbericht.

(tijd) Global Pharmaceuticals is de generische divisie van Impax Laboratories. Solvay verweet de bedrijven dat ze hun eigen middel Lipram ten onrechte verkochten als een generische variant van Creon, het middel van Solvay. De Amerikanen moeten ook alle marketinginspanningen staken, die Lipram als een generische variant van Creon naar voren brachten.

Met de schikking is de rechtszaak rond Creon in de VS nog geen afgesloten hoofdstuk voor Solvay. De farmagroep daagde in april 2003 niet alleen Global Pharmaceuticals en Impax Laboratories, maar ook Ethex en KV Pharmaceutical voor de rechter in Minnesota. De zaak tegen deze twee laatste bedrijven gaat verder, aldus Solvay.

Creon bevat pancreasextracten. Die vervangen of vervolledigen een onvoldoende productie van pancreasenzymen, die noodzakelijk zijn voor de spijsvertering. Het geneesmiddel wordt toegediend na een pancreas- of maagoperatie en bij de behandeling van aandoeningen aan de pancreas (of alvleesklier). Mucoviscidose of taaislijmziekte is daar een voorbeeld van.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud