Solvay-medicijn tegen angststoornissen goedgekeurd in Japan

(tijd-nieuwslijn) - Solvay Seiyaku, een Japans dochterbedrijf van Solvay Pharmaceuticals, en Meiji Seika Kaisha hebben in Japan de goedkeuring verkregen voor een aanvullende indicatie voor sociale angststoornis voor het product fluvoxamine maleate. Dat meldt Solvay in een persbericht.

Het medicijn werd in Japan ontwikkeld door Solvay Seiyaku en Meiji Seika en in 1999 op de Japanse markt geintroduceerd onder de merknamen Depromel (van Meiji Seika) en Luvox (van Astellas Pharma, distributeur voor Solvay Seiyaku). Het middel dient voor de behandeling van depressies en obsessieve dwangstoornis.

Patiënten met sociale angststoornis lijden onder zware angstgevoelens bij het ontmoeten van mensen, het uiten van hun eigen mening, telefoneren in het bijzijn van andere mensen, eten in het openbaar, enzovoort. De patienten gaan dergelijke situaties vermijden, wat leidt tot problemen in hun dagelijks leven. Daarnaast kunnen mensen die aan sociale angststoornis lijden andere stoornissen ontwikkelen, zoals depressies of alcoholisme om de angstgevoelens te onderdrukken.

Van fluvoxamine maleate wordt verwacht dat het de levenskwaliteit van mensen die aan sociale angststoornis lijden verbetert door de angsten weg te nemen, de symptomen zoals zweten en trillen te onderdrukken en door het verminderen van vermijdingsgedrag voor dergelijke angsten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud