Solvay moet bijkomende info leveren over Estratest

(tijd-nieuwslijn) - De chemie- en farmagroep Solvay moet voor een hoorzitting naar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om bijkomende informatie te geven over de effectiviteit en de veiligheid van het hormoonsubstitutiemedicijn Estratest. Solvay zal de nodige informatie verschaffen aan de FDA en benadrukt de veiligheid en efficientie van Estratest.

De groep blijft het medicijn verkopen op de Amerikaanse markt. Dat bevestigt woordvoerder Martial Tardy van Solvay aan Tijd-Nieuwslijn.

Donderdagavond raakte via de website van de FDA bekend dat een procedure wordt gestart ter herziening van hormoonsubstitutiemedicijnen die de hormonen oestrogeen en androgeen bevatten. Deze medicijnen worden gebruikt voor de behandeling van vrouwen in de menopauze.

In 1976 keurde de FDA medicijnen goed die een combinatie bevatten van de hormonen oestrogeen en androgeen voor de behandeling van vrouwen die hun menopauze doormaken en niet geholpen kunnnen worden met medicijnen die enkel oestrogeen bevatten. De hormoonsubstitutiemedicijnen worden volgens de FDA echter ook voorgeschreven voor de behandeling van seksuele problemen bij vrouwen. Voor deze vorm van behandeling werd nooit een goedkeuring verleend door de FDA. Bovendien twijfelt de FDA aan de effectiviteit van deze hormoonsubstitutiemedicijnen voor de behandeling van vrouwen in menopauze.

Daarom wil de FDA de effectiviteit en veiligheid nagaan van medicijnen die de twee hormonen oestrogeen en androgeen bevatten, zowel voor de behandeling van vrouwen in menopauze als voor seksuele problemen bij vrouwen.

Solvay verkoopt Estratest al sinds 1964 op de Amerikaanse markt. Het is een belangrijke bron van inkomsten voor de groep. De omzet van het medicijn bedroeg in 2002 EUR 207 miljoen op een totale farma-omzet van EUR 1,934 miljard. "Estratest wordt al gedurende meer dan 38 jaar verkocht op de Amerikaanse markt en werd in totaal al meer dan 34 miljoen keer voorgeschreven. Het medicijn speelt een belangrijke rol in de behandeling van menopauzale symtomen", aldus Tardy.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud