Solvay neemt verkoopsrechten Moxonidine over van Eli Lilly

(tijd-nieuwslijn) - Solvay Pharma neemt de rechten om Moxonidine te verkopen in meer dan 30 landen over van Eli Lilly. Via deze transactie wil Solvay de verkoop uitbreiden naar andere landen en de omzet optrekken. Dat zei woordvoerster van Solvay Pharma, Puck Bossert, aan Tijd-Nieuwslijn. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Moxonidine is een middel tegen hoge bloeddruk. Solvay had tot voor kort een licentieovereenkomst om het medicijn te verkopen. Het medicijn werd door Eli Lilly als Cynt verkocht. Physiotens is op dit ogenblik in meer dan 30 landen aanwezig, Cynt in meer dan 15 landen. Door de overname van de rechten wordt het product in de toekomst enkel nog onder de merknaam Physiotens verkocht.

Via deze overeenkomst wil Solvay het product ook in andere landen lanceren. Solvay denkt daarbij aan Italië, Spanje en de Oostbloklanden. Ook op de Amerikaanse markt wordt gemikt. De groep is van plan daarvoor een aanvraag te doen bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). "De lancering van Physiotens zal echter nog niet voor dit jaar zijn", aldus Bossert.

In 2002 bedroeg de omzet van Physiotens ongeveer EUR 52 miljoen. Solvay mikt op een groei van de omzet.

Solvay zal het product wereldwijd verkopen met uitzondering van Hongarije, Turkije en Duitsland waar Solvay en Eli Lilly de co-marketing van het product voortzetten. Enkel in Oostenrijk en Zuid-Korea blijft de verkoop van het medicijn exclusief door Eli Lilly gebeuren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud