Solvay Pharma verwacht omzetgroei van minstens 10 procent in 2005

(tijd-nieuwslijn) - De farmacie-afdeling van Solvay verwacht dat haar omzet in 2005 met minstens 10 procent zal toenemen. Dat zei farmacie-topman Werner Cautreels op de persconferentie over de overname van Fournier Pharma. Gedelegeerd bestuurder Aloïs Michielsen van Solvay merkte daarbij op dat de groei uiteraard veel zal afhangen van het tijdstip waarop de overname van Fournier Pharma zal worden afgerond, omdat pas vanaf dan de resultaten van Fournier Pharma in die van Solvay zullen worden opgenomen.

TriCor, het belangrijkste medicijn van Fournier Pharma, is nu al een blockbuster met een wereldwijde omzet van meer dan 1 miljard euro. TriCor haalde in 2004 een verkoop in de Verenigde Staten van 779 miljoen dollar. Dat was voor een groot deel te danken aan het succesvolle partnerschap met Abbott, dat het medicijn in de VS verkoopt.

'Solvay houdt de overeenkomst met Abbott in de VS onveranderd', benadrukte Cautreels. Hij voegde er aan toe dat Abbott voor 2005 alleen al in de VS een verkoop van TriCor verwacht van meer dan 1 miljard dollar. Dat komt onder meer doordat Fournier en Abbott in december 2004 in de VS een goedkeuring kregen om een nieuwe formulering van TriCor op de markt te brengen, die bijkomende therapeutische resultaten heeft en beter te combineren is met andere medicijnen tegen hoge cholesterol.

'Wij behoren voortaan tot de club van 24 farmaciebedrijven wereldwijd, die een blockbuster op de markt hebben', besloot Cautreels.

22937772

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud