Solvay reduceert belang in Sofina -update

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische chemie- en farmagroep Solvay heeft maandag een deel van zijn aandelen in de groep Sofina uitgewisseld met Union Financière Boel (1,2 miljoen aandelen op een totaal van 5 miljoen aandelen). Bovendien heeft Solvay maandag bij sluiting op de beurs een pakket verkocht van 1,3 miljoen aandelen Sofina. Beide transacties hebben voor Solvay een netto boekhoudkundige meerwaarde opgeleverd van 67 miljoen euro. Dat meldt de groep in een persbericht.

Bij de uitwisseling met de Union Financière Boel heeft Solvay 2,7 miljoen Fortis aandelen ontvangen op basis van de gemiddelde koers van de aandelen van Sofina en Fortis van de laatste 6 maanden lopende van begin mei tot eind oktober 2004.

Na de transacties heeft Solvay haar belang in Sofina teruggebracht van 13 procent naar 6,5 procent (2,5 miljoen aandelen) en zet de groep het optreden in onderling overleg met de andere aandeelhouders met betrekking tot de aandelen van Sofina, zoals opgenomen in de transparantieverklaring van deze laatste, verder.

Na de transacties bezit Solvay 13,2 miljoen aandelen Fortis, of 1 procent van het kapitaal.

Sofina bezit nu 1.877.750 eigen aandelen, of 4,91 procent van het maatschappelijk kapitaal. Dat heeft de holding dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.

Over de bestemming van de eigen aandelen is nog geen enkel besluit genomen. 'Sofina handhaaft haar politiek van terugkoop van eigen aandelen volgens de marktopportuniteiten', aldus het persbericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud