Solvay sluit mogelijk joint venture met BASF

(tijd-nieuwslijn) - De chemie- en farmagroep Solvay sluit mogelijk een joint venture met BASF rond een nieuwe productietechniek voor waterstofperoxide. Dat meldt de groep in een persbericht.

Solvay heeft onlangs in het Portugese Povoa een nieuw productieproces voor waterstofperoxide (H2O2) uitgetest. Door de nieuwe techniek werd de productiecapaciteit in de fabriek in Povoa van 5.000 naar 10.000 ton per jaar gebracht, terwijl er een vergelijkbare hoeveelheid basisgrondstoffen werd gebruikt en de investeringen minimaal bleven.

Het nieuwe productieproces wordt geïmplementeerd bij OY Finnish Peroxides, een joint venture met het Finse UPM-Kymmene.

Solvay sluit voor de nieuwe techniek ook mogelijk een joint venture met BASF. Maar de definitieve beslissing van BASF om gebruik te maken van de nieuwe H2O2-techniek om propyleenoxide aan te maken, volgt pas later dit jaar. Als BASF voor de nieuwe techniek van Solvay kiest, wordt een nieuwe lijn met een initiële capaciteit van 200.000 ton per jaar van de nodige grondstoffen voorzien voor de productie van propyleenoxide. Dat zou meteen een verdubbeling betekenen van de huidige waterstofcapaciteit van Solvay.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud