Solvus verwacht recordmarge voor België

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische uitzendgroep Solvus verwacht over het vierde kwartaal in België de beste winstgevendheid ooit te realiseren, zo liet financieel directeur Rob Zandbergen weten. Bovendien maakte Solvus bekend dat het in Brussel het grootste jobcentrum van het land opent.

In het derde kwartaal, van juni tot september, haalde Solvus een organische omzetgroei van 2,7 procent. Maar een aantrekkende markt en de zo goed als afgeronde herstructureringen bij het bedrijf moeten in het vierde kwartaal die groei omhoog stuwen tot 5 procent. 'Daarbij gaat Solvus in België zich ook opnieuw concentreren op meer omzet', verklaart Zandbergen.

In het derde kwartaal lag de focus van Solvus op het verbeteren van zijn winstmarges. 'In het vierde kwartaal zal ons werk vruchten afwerpen en de hoogste winstgevendheid ooit opleveren.' Voor de maand oktober werden de doelstellingen om een hogere omzet en betere marges te halen alvast gehaald.

Ook voor de tweede belangrijkste markt, Nederland, is Zandbergen optimistisch. Hij verwacht, na de omzetdalingen in de eerste drie kwartalen van dit jaar, een omzetgroei voor het vierde kwartaal. 'Nederland is er fors op vooruitgegaan de laatste maanden. In de eerste trimesters daalde de omzet nog met meer dan 10 procent, de terugval werd nu beperkt tot 4 procent', zegt hij.

De financieel directeur waagt zich niet aan concrete prognoses op lange termijn. Wel blijft hij optimistisch voor 2005, gezien de algemeen verbeterende marktcondities. Bovendien komt Solvus na twee jaar herstructureren volgens de financieel directeur stilaan opnieuw op kruissnelheid.

Woensdag meldde Solvus ook dat de groep het grootste jobcentrum van het land opent. Het project krijgt de naam Job Village. De Job Village is gebaseerd op het one-stop-shoppingprincipe. Solvus verenigt alle vacatures onder een dak. Het pand biedt onderdak aan 8 merken van de groep, waaronder Creyf's, Express Medical, Financial Forces en andere. Het gebouw bevindt zich aan het Brouckereplein in Brussel en heeft een oppervlakte van 2.100 vierkante meter.

'Dit is een pilootproject en vormt in zekere zin een testcase voor het concept', meldt Solvus in een persbericht. 'Wij geloven sterk in dit concept en bekijken de mogelijkheden om gelijkaardige initiatieven te starten in andere grote Europese steden waar Solvus actief is', zegt Alain Dehaze, gedelegeerd bestuurder van de uitzendgroep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud