Advertentie

Sony Ericsson presteert sterk op gsm-markt

(belga) - De gsm-producent Sony Ericsson heeft voor het eerst sinds het begin van de Zweeds-Japanse samenwerking drie jaar geleden een kwartaal afgesloten met winst. Dat maakte de onderneming bekend in Stockholm en Tokio.

De laatste drie maanden van 2003 leverden een winst van 46 miljoen euro op. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2002 maakte Sony Ericsson een verlies van 77 miljoen euro goed. De omzet steeg van 1,2 naar 1,4 miljard euro.

Wat het jaartotaal betreft, blijft Sony Ericsson met een verlies van 130 miljoen euro in de rode cijfers. Toch kon het bedrijf het verlies halveren in vergelijking met 2002.

Ondanks een toenemend aantal verkochte gsm's in het vierde kwartaal bleef het marktaandeel van de firma wereldwijd steken op 6 procent. Sony Ericsson wordt hier voorafgegaan door Nokia, Motorola, Samsung en Siemens.

Bedrijfsleider Katsumi Ihara verklaarde zich erg tevreden over de tweede helft van 2003. Sony Ericsson had tijdens de kerstperiode in Europa problemen om de sterke vraag naar gsm's bij te houden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud