Spector boekt lagere kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - De fotogroep Spector boekte in het derde kwartaal van 2004 een nettoresultaat van 3,5 miljoen euro tegenover 9,23 miljoen het jaar ervoor. De netto-omzet daalde met 5,8% van 105,08 miljoen euro tot 99,53 miljoen.

De groep verwacht dat in het eerste kwartaal van 2006 de daling van de analoge fotografie door de opgang van de digitale fotografie zal gecompenseerd worden. Dat deelde Spector mee.

Het bedrijfsresultaat halveerde van 12,1 miljoen euro tegenover 5,99 miljoen euro het jaar ervoor. De daling van de resultaten komt nog steeds doordat de stijging van de digitale fotoprints nog altijd niet de daling van de analoge fotografie compenseert. Toch zegt Spector dat het signalen ziet dat er wel degelijk toekomst zit in digitale fotografie. De groep denkt dat in het eerste kwartaal van 2006 digitale fotografie de neergang van analoge fotografie gecompenseerd zal hebben.

De omzet in de mailorderentiteit daalt van 39,5 miljoen tot 31,53 miljoen euro. De omzet in de retailentiteiten daalde met 1,6% tot 58,19 miljoen euro. Die daling komt er door de omvorming van de Photo Hall-winkels in Hongarije.

Het aantal aangeboden filmrolletjes lag op 30 september 20,6% lager dan in dezelfde periode het jaar ervoor waardoor de opbrengsten dalen en de vaste kosten dezelfde blijven. Daarom probeert Spector consolidator in de markt te zijn. Het neemt zo per 1 november Litto-Color over. Ook een joint-venture met het Zwitserse Valora wordt besproken, maar daar lopen de besprekingen moeilijker dan verwacht.

Anderzijds trekt Spector volop de kaart van de digitale fotografie. Het installeert volop Pixbox-bestelkiosken. Eind september stonden er 270 kiosken in de Spector-winkels en 37 in de Photo Hall-winkels. Spector ontwikkelt ook het concept dat de foto's via websites worden doorgestuurd en de prints via mailorder thuisbezorgd. Dit systeem kende een verachtvoudiging van het aantal prints tegenover het voorgaande jaar.

De groep herhaalt de verwachting dat de omzet in 2004 met 5% zal dalen. Ze verwacht eveneens een positief bedrijfsresultaat in 2004.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud