Spector kent top 600.000 warrants toe

(tijd-nieuwslijn) - De fotogroep Spector wil drie topmanagers van de groep in totaal 600.000 warrants gratis toekennen. Dat blijkt uit de oproeping van Spector in De Tijd voor de buitengewone algemene vergadering die de geplande kapitaalverhoging moet goedkeuren.

De kapitaalverhoging is een onderdeel van een omvangrijk herstelplan voor Spector. De drie managers zijn de gedelegeerd bestuurder, Tonny Van Doorslaer, Christophe Levie, die Photo Hall leidt, en Stef De Corte, de financieel directeur van Spector.

De Corte gaat de Imaging Group leiden, de divisie waarin alle fotoactiviteiten van Spector onlangs zijn ondergebracht. De taken van De Corte als financieel directeur worden op zijn minst tijdelijk overgenomen door Van Doorslaer.

Het is niet meteen duidelijk wie hoeveel warrants krijgt. 'De raad van bestuur van Spector ziet de warrants, die worden uitgegeven in het kader van de kapitaalverhoging, als een incentive voor het topmanagement. Ze kunnen de warrants binnen vijf jaar tegen de uitoefenprijs omzetten in aandelen. Het is logisch dat ze dat enkel doen als de beurskoers gestegen is en dat zou normaal het gevolg moeten zijn van hun inspanningen. Hoe beter werk ze leveren, hoe meer ze zichzelf belonen', zegt de woordvoerder van Spector in De Tijd.

De oproeping maakt ook duidelijk wie zitting zal hebben in de nieuwe en kleinere raad van bestuur van Spector. Behalve Van Doorslaer en voorzitter Luc Vansteenkiste, van wie al geweten was dat ze er deel van uitmaken, gaat het om twee andere onafhankelijke leden (Patrick De Greve en Geert Vanderstappen), Philippe Vlerick en Jonas Sjogren. Vlerick en Sjogren vertegenwoordigen de referentieaandeelhouders. De stichtende families De Buck en Mussche zitten niet meer rechtstreeks in de raad. Dat wil volgens Spector niet zeggen dat ze de kapitaalverhoging niet volgen. Ze zetten overigens voor 1,05 miljoen euro schuldvorderingen om in kapitaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud