Advertentie

Spector voorzichtig optimistisch over vooruitzichten

(tijd-nieuwslijn) - Tonny Van Doorslaer, gedelegeerd bestuurder van Spector, is voorzichtig optimistisch over de vooruitzichten voor de groep.

"Algemeen gezien denk ik dat alles wat de fotografie betreft bij Spector vrij stabiel is. Er zijn geen negatieve signalen. In de retail is het wachten op de herleving van de pc-markt en de telefonie. Dat is voorspeld voor het tweede halfjaar", zegt de Spector-topman in een gesprek met De Financieel-Economische Tijd. Vandaag vrijdag stemmen de aandeelhouders van Spector en Photo Hall over de fusie.

Van Doorslaer merkt verder op dat er momenteel weinig ruimte is voor externe groei; de markt voor overnames is opgedroogd. "Er gebeurt niet veel. Vandaag zijn we vooral aangewezen op interne groei, groei die wij uit onze cashflow kunnen financieren." Op de beurs kunnen bedrijven tegen de huidige niveaus en in het huidige klimaat alvast ook niet meer terecht om vers geld op te halen om die groei te financieren. Dat was vier jaar geleden nochtans de reden om Photo Hall een notering te geven.

Vandaag zien de omgevingsfactoren er volgens de raad van bestuur van Spector helemaal anders uit en drong een fusie zich weer op. Die verandering is volgens Van Doorslaer onder meer de verschuiving van analoge naar digitale fotografie. In die overgang wil de combinatie Spector/Photo Hall op de eerste rij zitten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud