Spector wil Photo Hall opslorpen

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische fotofinisher Spector wil fuseren met de elektronicawinkelketen Photo Hall. De fusie zal op 19 juli aan de aandeelhouders worden voorgelegd. Na de operatie zou Photo Hall van de beurs verdwijnen. Dat maakten beide bedrijven bekend in een persbericht.

De Photo Hall-aandelen die het publiek in handen heeft zouden kunnen worden geruild tegen een 1/1-verhouding. De aandeelhouders van Photo Hall zouden dus voor elk aandeel een Spector-aandeel krijgen. Dat houdt een premie van 13,8% in voor elk Photo Hall-aandeel wanneer we de gemiddelde beurskoers van de voorbije 30 beursdagen in rekening nemen.

Momenteel zijn er 1.180.355 Photo Hall-aandelen in handen van het publiek. Er zouden evenveel nieuwe Spector-waarden worden gecreeerd, waardoor het totaal aantal Spector-aandelen op 6.761.253 zou komen te liggen. Door de operatie zou de free float van Spector stijgen van 50,18% tot 58,88%. De free float van Photo hall bedraagt nu 43,26%. Spector heeft 53,9% van Photo Hall in handen.

Volgens het management van beide groepen leidt een fusie tot zowel strategische als operationele synergieen. Spector besloot vorig jaar zich terug te trekken uit het groothandelsegment van de fotoafwerkingsmarkt. In het kleinhandelssegment heeft Photo Hall een cruciale rol: de groep zorgt voor 38% van de omzet van Spector.

Spector verwacht bovendien dat het na de fusie goed geplaatst zal zijn om in te pikken op de groei van de digitale fotografie. De groep verwacht dat mensen digitale foto's minder thuis zullen afdrukken en meer beroep zullen doen op gespecialiseerde centra's en internettoepassingen. Spector wil met de operatie ook inpikken op de toenemende convergentie tussen media, zoals tv, pc en dvd.

Het aandeel Spector sloot donderdag onveranderd op EUR 12,45. Photo Hall sloot ongewijzigd op EUR 10,70.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud